• info@hout-bouwer.nl
  • +31 625372488
Zelf maken met hout: 5 tuin ideeën

Zelf maken met hout: 5 tuin ideeën

Met hout kun je van alles zelf maken. Bekijk hier de 5 leukste houten klusprojectjes voor in de tuin waarmee je zelf aan de slag kunt!

Duurzame moestuinbak

Het verbouwen van eigen groenten en fruit in de tuin wordt steeds populairder. Steeds meer mensen zien de lol ervan in én dat het een stuk voordeliger en gezonder is. En hoe leuk is het als je dit ook nog eens doet in een zelfgemaakte moestuinbak? De moestuinbak in onderstaand voorbeeld heeft 6 vakken en is gemaakt van duurzaam Douglas hout. Hij staat handig op pootjes en heeft ook nog een plank eronder waar je extra spullen kwijt kunt. Bekijk hier meer info over deze kweekbak.

Moestuinbak op poten

Zandbak met zitbankjes

Verras de kinderen met een mooie zandbak in de tuin! Deze zandbak is gemaakt van hout en staat daarom mooi in iedere tuin. De zandbak kan afgesloten worden en de kleppen dienen tevens als handige zitbankjes. De zandbakken in onderstaand voorbeeld kun je maken van Douglas hout (duurzamer) of Vurenhout. Het beste kun je speelzand gebruiken om de zandbak mee te vullen. Dit zand is extra gezeefd en gespoeld zodat de grootste vervuiling eruit is. Door de fijne korrel kunnen er mooie zandkastelen gebouwd worden. Ook is speelzand goed waterdoorlatend zodat er geen plassen water in de zandbak blijven staan.

Zandbak Douglas

Handige BBQ tafel

Voor de echte BBQ-liefhebber is een BBQ tafel ideaal. Het zorgt ervoor dat je rooster wat hoger staat, dat de barbecue stabiel staat en dat je ruimte hebt om je grill gerei en het te bakken vlees en groente kwijt te kunnen. De barbecue tafel in onderstaand voorbeeld is geschikt voor vrijwel iedere barbecue. Het heeft een mooi design dat goed zal staan in elke tuin. Het is gemaakt van Douglas hout en daardoor extra duurzaam. Wil je liever een simpeler design of bijvoorbeeld met stoere zwart deuren? Bekijk al onze BBQ-tafels.

BBQ tafel Smokey Douglas

Luxe loungebank

Voor wie heerlijk wilt ontspannen in het zonnetje in de tuin is een loungebank ideaal. Het zelf maken van zo’n tuinbank maakt het nog eens extra leuk. Voor wat voor tuinbank wil je dan gaan? Je ziet vaak steigerhouten banken voorbij komen die toch wel wat ‘lomp’ ogen. Maar dat is helemaal niet nodig. Er zijn ook andere soorten loungebank die je zelf van hout kunt maken en er ook nog eens heel stijlvol uitzien. Zoals je bijvoorbeeld in de afbeelding hieronder ziet. Deze loungebank is heel gemakkelijk zelf te maken met ons uitgebreide stappenplan, inclusief bestellijst en zaaglijst. Wij hebben 3 verschillende loungebanken gemaakt, bekijk ze hier.

Loungebank Florida

Strakke container ombouw

De containers voor het huis of in de tuin zijn vaak een doorn in het oog. Het wordt steeds meer een trend om mooie ombouwen om de containers heen te plaatsen. Zoals de houten ombouw die hieronder ziet. De ombouw kun je maken voor twee vuilnisbakken of drie vuilnisbakken. Door Douglas hout te gebruiken is de ombouw extra duurzaam en gaat het extra lang mee.

Container ombouw voor 3 kliko's

Nog meer leuke klus ideeën?

Heb jij ook een leuk idee voor eigen klusproject van hout? Stuur ons een berichtje!

Heb je een leuk project op onze website gezien maar wil je die graag in een specifiek op maat? Ook dat doen wij graag? Lees hier meer informatie.

Nieuwste klustips

DOE-HET-ZELF

Ga zelf aan de slag met jouw klusproject in huis of tuin met onze praktische bouwtekeningen.

BEKIJK ZE HIER
Ontwerp op maat nodig?

Wij kunnen een bouwtekening op maat maken voor elk gewenst project. Meer informatie >

Algemene voorwaarden & Privacyverklaring

© Copyright 2024